Sunday, January 20, 2013

New Year New Place New Plan INSTEP

 Fhheewwww... lama sudah tak menaip..

    ASSALAMULALAIKUM....


  i think it`s not to late to wish a HAPPY NEW YEAR to all reader.

  Lapang dada sikit lepas new year nie coz ...i have COMPLETED my DIPLOMA IN ELECTRICAL ENGINEERING at Universiti Teknologi MARA (UiTM) Penang. Rite after few days cuti start mak dah bising-bising suro cari kerja. Atas bantuan kawan dapatla kerja as INVENTORY ASSISTANT dekat Mydin hypermarket Bukit Jambul. Perghhhh...nama ja kerja dalam office tapi tahap kesibukan and stress hanya tuhan tahu . Kerja  ja office hour tapi still akan extend sampai kul 8-9 PM everyday due to bundle of works. Memang la OT banyak..tapi naik barai badan nie hah...hahahaha.

  Now sudah resign  coz nak buat preparation nak ke INSTEP end of January nanti. By the way aku nampak application INSTEP nie pun sebab ada kawan post dekat FB. Thankz to her because i have plan nak masuk INSTEP rite after aku completed diploma. Application INSTEP pulak tutup day after. memang kalut abis la malam tue pergi bank in application fess segala...sampai masukan nombor kad pengenalan pun salah..hehehe... 

  Okay..late of november dapat text from INSTEP dapat interview. and the interview was held in KUALA LUMPUR . Nasib la interview after the pay day.. Lepas la all expenses ke sana.. kalau tidak nak mintak dengan mak memang nak kena la...hehehe... The interview session went very well... sakit kepala jugak la nak menjawab 100 soalan Objective dengan tak cukup masa. rite after that nak kena tunggu untuk interview session.. and my turn was the second last person to be interview for the morning session... sabar jela.. Nasib baik ada member dari UiTM Penang and also my coursemate interview with me.. ada ler jugak member nak bersembang.

  Honestly...aku memang unprepared at all for this interview..just do a few googling few minutes before entered the interview room..hehehe... Nak2 pulak soalan dari interviewr tue memang nak membunuh. Sampai dia cakap tak pernah lagik saya tanya soalan nie dengan candidate lain.hahah...but overall all goes well..Then just wait for interview result.

 Okay..kena tunggu nearly sebulan jugak ler nak tahu result interview.huhuhu...Lepas balik kerja bukak je handphone then ada mesej masuk dari INSTEP..anda berjaya terpilih bersyarat and kena buat pemeriksaan kesihatan. DANG! tawaran bersyarat and ada pemeriksaan bersyarat.Medical chek up pulak dekat KULIM..adoi.. tapi okey la  lagi kesian budak2 area alor star nak kena turun ke kulim just for a medical check up. Doktor tue siap cakap lagik...PETRONAS nie memang cerewet sikit untuk student diorang , habis diorang check.tak macam UiTM dulu..mana ada blood check , audiogram and lung test. Just x ray and urine ja.

  A week after medical check up.dapat mesej lagi dari INSTEP .. anda berjaya pemeriksaan kesihatan and do a preparation untuk mendaftar berdasarkan surat tawaran diorang hantar, Nasib la aku resign kerja awal..kalau tidak mana la nak menyempat nak siapakn semua requirements diorang.

  Next week nak travel ke TERENGGANU dah..leaving family ,sibling and also the great PENANG for almost 1 year... Hope berbaloi keputusan aku buat and i will do my best there..IN SHA ALLAH..

 SEE YAA THERE .... 

WAN@MIA



1 comment:

  1. Salam..boleh tau x bpe pointer saudara masa graduate?

    ReplyDelete